Recepty » Raw cheesecake s banánem

Ingredience
KRUSTA
- 300 g datlí (přes noc namočených)
- 300 g mandlí (přes noc namočených)
- půlka vanilkového lusku
- 2 pol. lžíce kokosového oleje
KRÉM
- 400 g kešu (přes noc namočených)
- 200 ml kokosového oleje
- 2 banány
- vanilkový lusk
- 1 pol. lžíce psyllia
- 10 pol. lžíc agáve sirupu
Postup
KRUSTA
V robotu rozmixujeme mandle, poté přidáme datle a spojíme dohromady.
Směs důkladně rozmixujeme až se těsto lehce lepí. Poté jej natlačíme do formy.
KRÉM
V mixéru zpracujeme kešu ořechy, banány, citrónovou šťávu, agáve sirup a vanilku do jemného krému.
Rozmixujeme vše, kromě kokosového oleje, ten přidáme až nakonec.
Znovu mixujeme, než se olej dokonale spojí s ostatními surovinami.
Olej nesmí plavat na povrchu, proto mixujeme na dvě fáze,
mezi nimiž promícháme směs stěrkou pro ještě lepší spojení oleje v horních vrstvách krému.
Až je hmota hezky krémovitá, nalejeme ji do formy.
Dále se fantazii meze nekladou. Pro dozdobení můžeme použít čerstvé banány, případně jiné ovoce,
skořici, mletý kardamom, či decentně polejeme například karobovou polevou. Jak má kdo rád. :-)
Potom dort umístíme na 30 minut do ledničky nebo mrazničky pro ztuhnutí krému.
Nyní již si popřejeme dobrou chuť.