Recepty » Bramborový salát
Ingredience
- 800 g brambor
- 120 g mrkve
- 80 g kořenové petržele
- 120 g sterilovaných kyselých okurek
- 60 g mraženého nebo sterilovaného hrášku
- (nejlepší je Bonduelle)
- 30 g sterilované kukuřice (Bonduelle)
- 100 g sýru Gouda nebo Eidam
- (pro vegan verzi možno přidat posolené kostičky přírodního tofu)
- 160 g sójové tatarky
- (nejlepší je „Tatarská omáčka vegan“ od firmy Spak - prodej Tesco)
- 160 g bílého jogurtu (nebo použijte 320 g sójové tatarky)
- kousek cibule dle chuti (nebo koření Asafoetida)
- trochu obyčejné hořčice, sůl, pepř
Pokud se Vám povede salát kyselejší, můžete to napravit trochou obilného sladu nebo sirupu z Agáve.
Postup
Brambory uvaříme ve slupce, aby byly měkké, ale nerozpadaly se.
Je lepší použít pevnější odrůdy brambor (během vánoc je možno koupit „salátové“).
Uvařené oloupané brambory protlačíme přes kolečko s mřížkou nebo nakrájíme. Kořenovou zeleninu do měkka povařenou, nakrájíme na malé kostičky, sýr na trochu větší kostky, smícháme s nadrobno nakrájenými okurkami, cibulkou a ostatními ingrediencemi. Necháme v lednici několik hodin odležet.
Salát můžeme ozdobit zelenou petrželkou a kousky barevné syrové zeleniny.
Připravované akce
Oblíbené články
KÍRTAN Plný - a přesto prázdný?Bezstarostný pocit - meditační hudbaTolerance stromu Maso zabijí planetuMeditace s mantrouZobrazit další články