Recepty » Brownies

Ingredience
Přísady na cca 50 kousků (5x5 cm)
Těsto:
- přibližně 175 ml vody
- 750 g vlašských ořechů, arašídů (mohou být i lístkové, kešu, para, …)
- 250 g datlí bez pecek (čerstvé nebo sušené)
- 125 g rozinek sultánek
- 50 g karobu
- 1 ampule (2 ml) máslovo-vanilkového aroma (např. od Dr. Oetker) nebo 1/4 čaj. lžičky vanilkových lusků (nebo jiné ochucovadlo s vanilkou - 1x vanilkový cukr)
Poleva:
- 150 g datlí
- 125 g kokosového tuky n. oleje
- 50 g karobu
- 125 ml vody
- 40 g strouhaného kokosu
Postup
Příprava těsta:
- pokud používáme sušené datle, povaříme chvíli před užitím s trochou vody, než změknou
- rozmixujeme ořechy na prášek
- poté rozmixujeme / rozmělníme rozinky, aby vznikla konzistence pasty (pokud se smíchají rozinky s namletými ořechy, bude později snadné je vyjmout z mixéru, nebude se hmota tak lepit)
- vše dáme do mísy, přidáme vanilkové aroma, karob, vodu, vše důkladně prohněteme jako při přípravě jiného těsta (v rukách, nebo za použití přístroje)
- těsto poté formujeme např. do plechu 30x40 cm, nebo jiné vhodné pečící formy
Poleva:
- rozpustíme kokosový tuk
- všechny přísady důkladně rozmixujeme, vyšleháme, aby vznikla pasta hladké konzistence
Těsto poté potřeme polevou, např. za použití “škrabky”, posypeme strouhaným kokosem a vložíme nejméně na hodinu do lednice, aby koláč držel tvar a dal se krájet.
Oblíbené články
Vegetariánství v číslechMeditace DŽAPA (japa)Meditací proti závislostemVideoklip - Nityananda Proč meditovatReinkarnace mýty a fakta - Balakhilya das | část 4/6 Mýty o reinkarnaciZobrazit další články