Recepty » Falafel

Ingredience
- 250 g cizrny (nebo fazolí)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky mletého římského kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky sekané natě petrželky
- sůl
- černucha (léčivý černý kmín)
- mouka (nemusí být)
Postup
Při přípravě Falafelu se začíná namočením cizrny, kterou je potřeba nechat ve vodě přes noc. Hned na druhý den je potřeba cizrnu ještě 1-1 ½ hodiny vařit do měkka v dostatečném množství vody. Po uvaření cizrnu scedíme a necháme dostatečně vychladnout. Máme-li raději jemnější Falafel, měli bychom cizrnu zbavit slupek. Ihned poté cizrnu rozmixujeme spolu s cibulí, česnekem, mletým kmínem, koriandrem a petrželí a dochutíme solí a okořeníme. Mnoho lidí mixuje tuto směs do hladka, avšak daleko lépe vypadá, necháme-li celou konzistenci polohrubou s drobnými kousky cizrny a cibule. Takto zhotovenou směs překryjeme potravinářskou fólií a uložíme do lednice. Zhruba po půlhodince směs vyndáme z lednice a tvoříme malé kuličky či placky, které poté smažíme v rozpáleném oleji.