Recepty » Karbanátky z červené čočky

Karbanátky z červené čočky

Ingredience

  • 125 g červené čočky
  • 4 polévkové lžíce pohankové mouky
  • 2-3 lžičky koření Adžika
  • sůl
  • olej z hroznových jadérek nebo kokosový na smažení

Postup

Čočku uvařÍme doměkka v malém množství vody (podle potřeby přidáváme po trošce horkou vodu, aby se čočka dovařila). Během vaření přidáme kořeni Adžika, na konci sůl a pohankovou mouku. Necháme směs vychladnout – karbanátky se budou se lépe tvarovat. Krátkou chvíli osmažíme na pánvi s trochou oleje.
Než se naučíme připravit těsto tak, aby karbanátky dobře držely, nejdřive vyzkoušíme osmažit jeden kus, abychom zjistili, zda se při smažení nerozpadá. Pokud ano, přidáme pohankovou mouku a znova vyzkoušíme.
Dobrou chuť.