Recepty » Karbanátky z červené čočky

Ingredience
- 125 g červené čočky
- 4 polévkové lžíce pohankové mouky
- 2-3 lžičky koření Adžika
- sůl
- olej z hroznových jadérek nebo kokosový na smažení
Postup
Čočku uvařÍme doměkka v malém množství vody (podle potřeby přidáváme po trošce horkou vodu, aby se čočka dovařila). Během vaření přidáme kořeni Adžika, na konci sůl a pohankovou mouku. Necháme směs vychladnout – karbanátky se budou se lépe tvarovat. Krátkou chvíli osmažíme na pánvi s trochou oleje.
Než se naučíme připravit těsto tak, aby karbanátky dobře držely, nejdřive vyzkoušíme osmažit jeden kus, abychom zjistili, zda se při smažení nerozpadá. Pokud ano, přidáme pohankovou mouku a znova vyzkoušíme.
Dobrou chuť.
Připravované akce
Oblíbené články
Vegetariánství: "ano" - ale jak začít?Reinkarnace mýty a fakta - Balakhilya das | část 2/6 Kdo jsem? Ministerstvo spravedlnosti USA potvrzuje sílu jógy Plný - a přesto prázdný?Meditace rozvíjí mozekMeditace v leseZobrazit další články