Recepty » Špenát z čerstvých listů s gnocchi, tofu a tempehem

Špenát z čerstvých listů s gnocchi, tofu a tempehem

Ingredience

  • 750 g medvědího česneku a kopřiv (objemově asi 4l hrnec)
  • 50 g másla, ghí či oleje (5 PL)
  • 1 dl vody
  • Sůl, pepř, asafoetida, adžika (cibule, zázvor, česnek)
  • 50 g sýr Niva
  • Garam masala
  • 50 ml šlehačky, zakysané smetany či kokosového mléka
  • Slunečnicová semínka
  • Gnocchi
  • Tofu, tempeh

Postup

Vezmeme kbelík či tašku, rukavice a nůžky. Najdeme mladé, čisté (pejsky neoznačené  kopřivy a medvědí česnek ) I namočené kopřivy pálí. Dobře opereme a navážíme cca 750 g nebo to uděláme odhadem, je toho plný asi 4 litrový hrnec. Vařením se obsah podstatně zmenší. Medvědí česnek i kopřivy nasekáme na jemnější „plátky“

V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme ghí (máslo, olej) a přidáme koření nebo cibuli.

Po minutě přidáme již připravený medvědí česnek a kopřivy. Podlijeme troškou vody a dusíme pod poklicí do měkka. Jakmile listy změknou, odstraníme poklici a přebytečnou vodu odpaříme. Přidáme pepř a sůl a nivu podle chuti. Špenát pak zalijeme smetanou pro zjemnění chuti.

Na vedlejší plotně nalejeme do hrnce vodu. Do vařící osolené vody nasypeme celý obsah sáčku, jakmile gnocchi vyplavou na povrch, scedíme a ochutíme podle chuti.

Na rozpálenou pánev nasypeme slunečnicová semínka a zprudka smažíme asi 2 minuty, následně semínka promícháme s gnocchi. :-)

Opět rozpálíme pánev, přidáme tři PL ghi (oleje, másla), následuje tofu a tempeh. Tofu Smažíme do zlatova, cca 5 min, přidáme Adžiku, sůl. Můžeme servírovat.

Dobrou chuť. 





Zasílání připravovaných akcí na e-mail: Přihlásit se k odběru