Recepty » Snickers

Snickers

Ingredience

Těsto:

  • 350 g hrubé pšeničné mouky (T450)
  • 500 ml kefíru
  • 1 čajová lžička sody
  • 2 pol. lžíce sušené třtinové šťávy nebo jiného kvalitního cukru
  • 100 ml oleje

Náplň:

  • 0,5 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 1 polévkovou lžíci sušené třtinové šťávy nebo jiného kvalitního cukru
  • 250 g másla

Salko:

  • 600 ml plnotučného mléka
  • 200 g sušené třtinové šťávy nebo jiného kvalitního cukru
  • 40 g másla

 

Posypka:

  • 100 g nesolených arašídů

 

Poleva:

  • 100 g másla
  • 150 g sušené třtinové šťávy nebo jiného kvalitního cukru
  • 2 pol. lžíce karobu (svatojánský chléb-náhrada kakaa)

Postup

Těsto:

Všechny suroviny smícháme, vylejeme na plech, na který jsme dali pečící papír a pečeme při 180 stupních cca 35-40 minut dozlatova. Délka času pečení těsta se může v závislosti na typu Vaší trouby mírně lišit.  Těsto necháme vychladnout.

Náplň:

Máslo vyndáme z lednice a necháme minimálně 1hodinu změknout při pokojové teplotě. Dva vanilkové pudinky uvaříme v 1/2 litru mléka, přidáme 1 polévkovou lžíci cukru a necháme vychladnout. Rozmixujeme zvlášť máslo a zvlášť pudinkovou hmotu. Potom postupně do pudinku přidáváme po trošce máslo a mixujeme jej do hladkého krému. Máslo přidáváme postupně, aby se nám náplň nesrazila.

Domácí Salko:

Dáme do hrnce nejdříve máslo a cukr, společně je necháme rozpustit a zkaramelizovat. Poté pomalu přiléváme mléko. Přivedeme prudce k varu. Potom trošku ubereme plamen a za neustálého míchání vaříme až do zhoustnutí. Trvá to přibližně 25 minut. Po celou dobu vaření trpělivě mícháme. Vypadá to, že se nic neděje, ale ke konci doporučené doby už na pohled Salko hezky zhoustne. Necháme ho vystydnout. Je nejlepší jej vařit ve větším hrnci, protože čím větší je plocha dna, tím rychleji bude hotovo. Na vychladlé, upečené těsto natřeme Salko (pokud je příliš husté, přilejeme trošku převařené vody a zamícháme). Na Salko namažeme další vrstvu-vanilkovou náplň.

Posypeme nesolenými arašídy. Můžeme dát na chvíli do lednice.

Poleva:

Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme cukr a dvě polévkové lžíce převařené vody, mícháme na mírném ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí a neodpaří se nám většina vody (poleva mírně zhoustne). Pokud vaříme chvilku déle, poleva získá karamelovou chuť. Musíme však dát pozor, aby se nám nespálila. Sundáme polevu z plamene, přidáme dvě polévkové lžíce karobu a ještě chvíli mícháme, až dosáhneme konzistenci rozpuštěné čokolády. Pokud je poleva ještě řídká, necháme chviličku vychladnout a poté znovu zamícháme. Karobovou polevou ozdobíme Snickers podle své fantazie. Dáme jej vychladit do lednice. Recept je připraven na rozměr plechu 28 x 40 cm. Pokud máte větší plech přizpůsobte si poměr surovin.

Tento zákusek je náročnější na přípravu, ale odměna v podobě domácího Snickersu stojí za tu námahu (je to prostě extáze na jazyku :-) ).





Zasílání připravovaných akcí na e-mail: Přihlásit se k odběru